Over Cas

Bijbelteksten? Voor de één slechts loze woorden geschreven door mensen uit een ver verleden en verzameld en samengevoegd in een oud, saai en stoffig boek, waarbij vele teksten zijn herschreven, vermoedelijk aangepast, toegevoegd en weggelaten zijn! 

 

Voor een ander zijn het juist teksten die indertijd rechtstreeks door God aan een aantal mensen werden 'genotuleerd' en uiterst belangrijk waren en zijn voor de mens van toen en nu! De Bijbel beschrijft volgens deze groep ook zeer nauwkeurig en middels meerdere  ooggetuigenverslagen wat Jezus tijdens zijn leven op aarde meemaakte, over Zijn vele bovennatuurlijke wonderen en over Zijn uitzonderlijke wijsheid en kennis die hij aan vele honderden mensen heeft onderwezen. Mensen die de Bijbel geloven gaan er over het algemeen ook van uit dat deze van kaft tot kaft op waarheid berust en ondanks alle vele voorgaande eeuwen nog steeds de originele teksten bevat zoals indertijd opgeschreven.

 

Omdat ik mijn hele leven al creatief ben ingesteld en het leuk vindt om daar ook wat mee te doen kreeg ik het enkele jaren geleden  in eerste instantie op mijn hart om allerlei bekende quotes en citaten van (on)bekende personen op ansichtkaarten te gaan maken. Ik begon vol enthousiasme en verzamelde veel quotes die ik vervolgens op kaarten in de computer aanbracht. Maar hoe ik het ook probeerde om er voldoening in te krijgen, het lukte me niet. Ik miste wat aan de teksten en voelde een leegte bij veel quotes. 

 

Na een tijd werd ik ineens aangetrokken door de Bijbel, wat voor mij ook al langere tijd het Boek is waar alle wijsheid in te vinden is. Het voelde gelijk goed toen ik wat bekende Bijbelteksten op kaarten in de computer aan het maken was. Ik heb gelijk een eerste serie gemaakt die nu op de website gezet en ben deze aan het uitbreiden. Het is mijn verlangen om mensen te inspireren en de diepgang en de aantrekkingskracht van de teksten te gaan inzien en voelen. Voor mij werkt het althans zo. De teksten zijn helend en geven rust en zijn duidelijk meer dan een stel losse woorden achter elkaar.

 

Alle kaarten zijn 'gesigneerd' met de naam Cas. Cas is niet mijn eigen naam, maar is afgeleid van de eerste letter van de naam van mijn vrouw, de eerste letter van mijn naam en de eerste letter van de naam van onze dochter. 

 

Mijn echte naam is André, aangenaam!